Teksten

Bent u als bedrijf of organisatie op zoek naar een pakkende, heldere en goed leesbare tekst? Bij Xozo Communicatie bent u aan het goede adres! Wij kunnen al uw teksten schrijven, voor elk doel, in welke vorm dan ook. Ook als u liever zelf teksten schrijft of laat schrijven en ze nog eens goed wilt laten redigeren, bent u bij ons aan het goede adres.

Doelgroep

Tekst schrijvenWat voor tekst u ook wilt laten schrijven, bij Xozo Communicatie denken we altijd vanuit de doelgroep. Voor wie is de tekst bedoeld? Een tekst waarmee u een groot en breed publiek wilt bereiken heeft andere eisen dan bijvoorbeeld een tekst die gericht is op een klein aantal mensen dat over gespecialiseerde vakkennis beschikt. Aan een tekst voor het eigen personeel worden hele andere criteria gesteld dan een tekst waarmee u zich naar de buitenwereld toe wilt profileren.

Een tekst is een onderdeel van de externe of interne communicatie van uw bedrijf of organisatie. Het heeft invloed op het beeld en het imago dat (potentiële) klanten, concurrenten of medewerkers van u hebben.

Een stukje tekst, hoe eenvoudig het ook lijkt, is niet iets om lichtzinnig over te denken. Samen met u definiëren we dus eerst de specifieke doelgroep voordat we aan een tekstopdracht beginnen.

Doel van de tekst

Als u de doelgroep eenmaal heeft vastgesteld, bespreken we de boodschap die u wilt overbrengen. Een stuk tekst kan voor uw bedrijf of organisatie verschillende doelen hebben. Waar wilt u de tekst voor gebruiken? U kunt er bijvoorbeeld nieuwe klanten mee werven of bestaande klanten mee behouden. U kunt de tekst gebruiken om informatie over te brengen of voor relatiemarketing. Ook kan de tekst bedoeld zijn voor verstrooiing of geschiedschrijving.

Wat voor tekst u ook van ons verlangt, deze zal altijd duidelijk en helder zijn. Zonder kromme taal, zonder ingewikkelde zinnen, zonder moeilijke woorden, zonder ambtelijke en bureaucratische taal en zonder gecompliceerde zinsconstructies.

Soorten teksten

EindredactieU kunt bij Xozo Communicatie terecht voor alle vormen van tekst die men kan bedenken:

Eindredactie van teksten

Bij Xozo Communicatie helpen we u ook graag met tekstredactie en eindredactie van teksten die door u of in uw opdracht zijn geschreven. We nemen een tekst grondig door. We kijken daarbij niet alleen naar grammaticale fouten, spellingsfouten en tikfouten, maar ook naar stijlfouten, kromme, ingewikkelde of te lange zinnen en het gebruik van onnodige moeilijke of ambtelijke woorden en vaktermen. We herschrijven een tekst zo nodig. Zorgvuldigheid staat bij ons voorop. Ons doel is uiteindelijk een tekst te hebben die prettig leesbaar is voor iedereen. Dat wilt u toch ook?