Tekstredactie / eindredactie

Een goede tekstredactie en eindredactie is onontbeerlijk bij elke vorm van tekst en communicatie. Je kunt een tekst pas naar buiten brengen als iemand er grondig naar gekeken heeft. Met het aanbrengen van tekstcorrecties zet je de laatste puntjes op de i, het is de finishing touch.

Slechte eindredactie = minder winst

Teksteindredactie en eindredactieHet wordt nogal eens verwaarloosd. Je bent blij dat die tekst eindelijk af is en je wilt het boek, het magazine of het persbericht zo snel mogelijk publiceren. Maar fouten en slordigheden in de tekst hebben een weerslag op het imago van uw bedrijf of organisatie. Het komt niet professioneel over en het straalt ondeskundigheid en nonchalance uit. Klanten kunnen denken dat u ook bij uw andere activiteiten slordig te werk gaat. Zonder een goede tekstredactie of eindredactie kunnen uw publicaties op de lange termijn misschien wel leiden tot een verlies aan klanten, minder omzet en minder winst.

Ook bij bijvoorbeeld een scriptie of een sollicitatiebrief slaat u geen goed figuur als u met een tekst op de proppen komt die vol staat met taalfouten, kromme zinconstructies en slordigheden. Het kan u zomaar een lager cijfer opleveren of u grijpt mis bij die nieuwe baan.

Bij papieren uitgaven, zoals een boek, een brochure of een brief, blijven fouten en slordigheden eeuwig in de tekst staan. Bij hele ernstige fouten moet u uw publicaties opnieuw laten drukken of een erratum bijsluiten, een lijst met wijzigingen – al gebeurt dit eigenlijk alleen als er grove en feitelijke onjuistheden in de tekst staan.

Bij digitale uitgaven zijn de gevolgen minder groot. Na het schrijven van webteksten of na het schrijven van een blog kunt u fouten gemakkelijk wijzigen op de betreffende internetpagina. Toch bestaat er altijd de kans dat anderen (bijvoorbeeld de media) citeren uit een publicatie op uw website en een fout of slordigheid zodoende alsnog voor altijd met de tekst verbonden blijft.

Wij helpen u graag met tekstredactie en eindredactie

Helpen met eindredactie en tekstredactieBij Xozo Communicatie helpen we u graag op een professionele manier met uw tekstredactie en eindredactie. We gaan grondig, zorgvuldig en accuraat te werk, om er een foutloze en goed leesbare tekst van te maken. Ook punten, komma’s, hoofdletters en andere leestekens bekijken we met een vergrootglas.

Bij het redigeren van een tekst letten we echter niet alleen op taalfouten en verkeerd gespelde woorden, de d’s en de t’s. Dat is een basisvaardigheid die u zelf al voor een deel onder de knie kunt krijgen door een tekst simpelweg in een document van het softwareprogramma Word te tikken. Met de Nederlandse spellingcontrole van Word ziet u automatisch welke woorden fout geschreven zijn.

Bij Xozo Communicatie zijn we geen dicteeschrijver en gaan we een stap verder. We letten er ook op of een tekst duidelijk, helder en creatief is geschreven. We kijken of er geen onbegrijpelijke of kromme zinnen in staan en of de boodschap overkomt die u wilt uitdragen. Het kan zijn dat een zin taalkundig volkomen correct is geschreven, maar het iets anders suggereert dan wat u eigenlijk bedoelt. We kijken of het niet beter is om ‘moeilijke woorden’ of vakjargon te vervangen door woorden en begrippen die iedereen begrijpt. Het kan zelfs zijn dat de tekst beter wordt als hij wordt ingekort. Kortom: bij Xozo Communicatie denken we met u mee.

Tarief van tekstredactie en eindredactie

Het tarief van tekstredactie, eindredactie en tekstcorrectie bedraagt € 60 per uur. Als u een offerte bij ons aanvraagt, calculeren we het aantal uren dat nodig is om een tekst op een vakkundige manier te redigeren. Het is het handigst om een Word-document aan te leveren. Dan ziet u precies welke wijzigingen we hebben aangebracht en welke suggesties we doen om de tekst beter te maken.

Voor het redigeren van een scriptie, een manuscript of een sollicitatiebrief hanteren we een speciaal tarief – omdat studenten, schrijvers en mensen met geen (of vervelend) werk meestal minder budget tot hun beschikking hebben. Neem hiervoor contact op met Xozo Communicatie, we komen er vast wel samen uit.

Foto's © depositphotos.com/cooperr007/olly18.