Wie zijn wij

Xozo Communicatie in AmsterdamXozo Communicatie is een communicatiebureau en tekstbureau in Amsterdam. Ons bureau helpt u met communicatie in de breedste zin van het woord. Wij geven professioneel advies over communicatiebeleid, mediabeleid, communicatiestrategie, public relations en het schrijven van teksten. Ook kunt u ons inhuren als tekstschrijver voor (commerciële) teksten.

Xozo Communicatie kan desgewenst het hele traject verzorgen, van het bedenken van de ideeën tot de daadwerkelijke uitvoering.

Xozo Communicatie helpt u op een betrouwbare, gedegen, persoonlijke en no-nonsense manier met uw communicatie en teksten.

De oprichter

Xozo Communicatie is opgericht door Eric Wendel, die zijn sporen heeft verdiend in de mediawereld. Eric Wendel heeft commerciële economie en algemene economie gestudeerd en werkte als journalist onder meer bij een weekblad, een landelijk dagblad, een landelijk persbureau en een landelijke televisiezender. Bij Microsoft was hij content manager voor de internetportal MSN. Hij is ook de oprichter en eigenaar van de website van de Wereldreizigersclub (www.wereldreis.net), een snelgroeiende reiswebsite met meer dan 60.000 unieke bezoekers per maand.

Bij Eric Wendel zit het schrijven in zijn hart en nieren, maar door zijn jarenlange ervaring in de journalistiek weet hij als geen ander ook hoe de media te werk gaan en hoe je ze moet benaderen. Tijdens zijn uiteenlopende werkzaamheden heeft hij bovendien geleerd snel een netwerk op te bouwen in alle lagen van de maatschappij, zowel in Nederland als in het buitenland.

Hij merkte dat bij verschillende bedrijven en organisaties behoefte bestond aan professionele expertise op het gebied van communicatie, media, public relations en het schrijven van teksten. Voor zijn drijfveren kunt u hier een portret lezen van Eric Wendel en voor zijn professionele profiel en achtergrond kunt u een kijkje nemen op zijn LinkedIn-pagina.

Vooral bedrijven en organisaties die nog weinig ervaring en kennis hebben op dit gebied, willen niet meteen een duur en groot pr-bureau inhuren. Zij kunnen terecht bij Xozo Communicatie, om hen op weg te helpen het brede communicatieveld te ontginnen.

Wat is de betekenis van ‘Xozo’?

Xozo heeft geen specifieke betekenis. Het is geen woord dat al in een buitenlandse taal bestaat. Xozo is een niet-bestaand woord dat wij zelf hebben verzonnen. Voor ons bureau zochten we een originele naam, zoals wij ook op een originele manier tegen teksten en communicatie aan kijken.

We houden niet zo van clichés, dus we wilden ons verre houden van bedrijfsnamen als Heldere Communicatie, Zuivere Communicatie of ABC Tekstbureau. Daar wemelt het al van, onder de vele communicatie- en tekstbureaus. Met Xozo – dat je dus uitspreekt als Ksozo – hopen we ons op een leuke manier te onderscheiden.