Webteksten schrijven

Webteksten schrijvenWebteksten schrijven is een vak op zich. Een aantrekkelijke website heeft helder geschreven webteksten die de bezoeker meteen duidelijk maken waarom hij de site moet bezoeken. Daarnaast helpen goede webteksten om de vindbaarheid van de website in zoekmachines zoals Google te vergroten.

Het schrijven van goede webteksten – de zogeheten content –  wordt nogal eens vergeten of verwaarloosd bij het beheer van een website. Bedrijven of organisaties hebben soms hele flashy websites die vol staan met foto’s en filmpjes. Dat maakt de site visueel aantrekkelijk, maar bezoekers weten nauwelijks welke diensten u aanbiedt en waar ze de nodige informatie kunnen vinden.

Aan de andere kant zijn websites soms gevuld met ellenlange teksten met vaktermen, vakjargon en moeilijke woorden, wat de bezoeker ook niet echt op weg helpt.

Tips bij het schrijven van webteksten

Met goede webteksten kunt u bezoekers langer op uw website houden of sneller terug laten keren voor een volgend bezoek. Uiteindelijk kunt u er bezoekers mee verleiden uw product of dienst aan te schaffen. Goed geschreven webteksten leiden tot meer klanten, een grotere omzet en meer winst.

Een goede webtekst is dus eigenlijk cruciaal voor uw website. Hier geven we u enkele tips voor het schrijven van goede webteksten:

 • maak uw teksten op een pagina niet te lang, bezoekers haken af bij het zien van grote lappen tekst;
 • schrijf duidelijke en heldere teksten zonder het gebruik van ingewikkelde termen, afkortingen, vakjargon en moeilijke woorden;
 • maak de webtekst visueel aantrekkelijk, met tussenkopjes en witruimte tussen de alinea’s;
 • voeg foto’s of illustraties toe aan de pagina – maar niet teveel, ze moeten niet de aandacht afleiden van de tekst;
 • schrijf een webtekst gericht op de doelgroep. Een webshop voor babykleren heeft andere teksten nodig dan een fabrikant van schuurmachines.
 • geef vooral veel informatie, bezoekers haken af als ze het zien als een puur verkoopkanaal of een advertentieplatform;
 • verwijs in de webtekst naar andere pagina’s op uw website, waar bezoekers zo nodig nog meer informatie kunnen vinden;
 • begin de webtekst met een korte introductie of samenvatting van een paar regels, zodat bezoekers snel in één oogopslag zien waar de tekst over gaat;
 • bedenk dat u géén techneut, whizzkid of computerprogrammeur hoeft te zijn voor het schrijven van webteksten – de techniek is ondergeschikt aan een goede webtekst.

Uw webteksten laten schrijven

Webteksten laten schrijvenBij Xozo Communicatie helpen we u graag met het schrijven van goede webteksten. Daarbij houden we rekening met uw doelgroep en de boodschap die u wilt overbrengen. Ook schrijven we de teksten SEO-vriendelijk, volgens de principes van Search Engine Optimalization, dat de vindbaarheid van uw website in zoekmachines op internet vergroot.

We hebben jarenlange ervaring met het schrijven van webteksten. Al sinds 1996, de peutertijd van het internet, schrijven we teksten voor websites. We zijn mee-geëvolueerd met de digitale ontwikkelingen en hebben gezien dat goede teksten tegenwoordig aan andere eisen moeten voldoen dan enkele jaren geleden. Zo is het leesgedrag van internetgebruikers vluchtiger geworden. Met de overvloed aan informatie die ze op alle manieren tot zich krijgen, zappen ze sneller weg.

Ook als uw webteksten een opfrisbeurt kunnen gebruiken, kunt u dus terecht bij Xozo Communicatie. U kunt een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen om te kijken welke redactionele ingrepen uw website nodig zou hebben.

Tarief van het schrijven van webteksten

Graag geven we u duidelijkheid over het tarief van het schrijven van webteksten.

 • U kunt ons inhuren voor het schrijven van nieuwe teksten, voor een nieuwe of bestaande website. Daarvoor rekenen we € 60 per pagina, met een maximum van 400 woorden.
 • U kunt ons ook inhuren voor het redigeren of herschrijven van al bestaande webteksten. Het tarief daarvoor bedraagt € 60 per pagina van maximaal 400 woorden.

Andere mogelijkheden voor het schrijven van webteksten zijn uiteraard bespreekbaar. Neem voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Foto © depositphotos.com/ronstik/nevenova.