Nieuwsbrief schrijven

Nieuwsbrief schrijvenEen nieuwsbrief schrijven behoort eigenlijk tot uw takenpakket tegenwoordig. Het is een cruciaal onderdeel van uw e-mailmarketing, waarmee u uw omzet en bekendheid kunt vergroten. Het schrijven en versturen van een digitale nieuwsbrief heeft vele voordelen:

  • het is een ideaal middel om klanten te behouden en nieuwe klanten te trekken. U kunt de lezers met enige regelmaat informeren over de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen, trends, producten of aanbiedingen.
  • een nieuwsbrief leidt tot meer bezoekers voor uw website, waarmee de positie van uw bedrijf of organisatie in de zoekmachines hoger wordt.
  • u krijgt gegevens over het gedrag van de lezers van de nieuwsbrief. U krijgt bijvoorbeeld te zien hoe vaak iemand op een link heeft geklikt en statistieken over het openen, wegklikken en doorsturen van de nieuwsbrief.
  • een nieuwsbrief is ook een handige manier om uw zakelijke relaties te informeren, zoals uw leveranciers of de mensen waarmee u samenwerkt.
  • het levert u eventuele (gratis) publiciteit op. Ook media en journalisten abonneren zich vaak op een nieuwsbrief, waarmee u ze mogelijk attent maakt op een onderwerp. Het bespaart op de kosten van het schrijven van een persbericht.
  • het draagt bij aan de profilering op social media. U kunt een nieuwsbrief onder de aandacht brengen via Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.
  • het versturen van een nieuwsbrief is goedkoop. Er zijn vele gratis softwarepakketten beschikbaar, onder meer bij de Nederlandse nieuwsbrievendienst Laposta en via MailChimp. Ook bij een betaald pakket vallen de kosten mee.

Verstuur een nieuwsbrief niet te vaak, omdat het anders al snel als spam wordt gezien. Ook moeten de abonnees van de nieuwsbrief zich altijd zonder moeite kunnen afmelden. Nieuwsbrieven waar mensen niet vanaf komen worden gezien als een gruwel – dat komt het imago van uw bedrijf of organisatie niet ten goede.

Hulp bij het schrijven van een nieuwsbrief

Inhuren voor schrijven nieuwsbriefEen nieuwsbrief is een visitekaartje van uw bedrijf of organisatie, dus het is belangrijk dat deze er professioneel uitziet. Het verzenden is met een paar keer klikken gedaan, maar u moet natuurlijk ook content en artikelen hebben om de nieuwsbrief mee te vullen. Het schrijven van een nieuwsbrief is niets iets dat u kunt afraffelen. Het kost veel tijd om de nieuwsbrief te vullen met boeiende artikelen waarmee u de interesse weet te wekken van de lezers.

Bij Xozo Communicatie kunnen we u helpen met het schrijven van een nieuwsbrief. U kunt zelf de onderwerpen aandragen of wij kunnen u helpen met het bedenken van onderwerpen of artikelen die u met uw abonnees wilt delen. Het schrijven laat u aan ons over, waarbij zorgvuldigheid en foutloze teksten hoog in ons vaandel staan.

Het is ook handig een nieuwsbrief te combineren met het schrijven van een blog, zodat u al artikelen heeft die u in uw mailing onder de aandacht kunt brengen.

Tarief van het schrijven van een nieuwsbrief

Voor het schrijven van een nieuwsbrief kunt u bij ons een overeenkomst sluiten voor een periode van drie maanden, een halfjaar of een jaar. Dat kan voor twee varianten, waarbij u één keer per week of één keer per maand een nieuwsbrief wilt versturen.

Hierbij schrijven we elke keer een mailing met drie berichten, die met een link verwijzen naar een artikel of pagina op uw website (of naar een Facebook-pagina). De tijd die nodig is voor het uitwisselen van informatie en de research voor geschikte onderwerpen is inbegrepen in de prijs. Ook is er per nieuwsbrief sprake van één correctieronde. Bij het afsluiten van een jaarabonnement krijgt u een flinke korting.

Hieronder vindt u de tarieven voor het schrijven van een wekelijkse nieuwsbrief (exclusief btw):

• prijs voor drie maanden (12 nieuwsbrieven): € 1800.
• prijs voor zes maanden (25 nieuwsbrieven): € 3750.
• prijs voor een jaar (52 nieuwsbrieven): € 7000 (korting van € 800).

Hieronder vindt u de tarieven voor het schrijven van een maandelijkse nieuwsbrief (exclusief btw):

• prijs voor drie maanden (3 nieuwsbrieven): € 450.
• prijs voor zes maanden (6 nieuwsbrieven): € 900.
• prijs voor een jaar (12 nieuwsbrieven): € 1500 (korting van € 300).

Een overeenkomst kunt u na de eerste nieuwsbrief ontbinden als u niet honderd procent tevreden bent. U krijgt de eerste nieuwsbrief dan gratis. Maar natuurlijk hopen we dat u helemaal tevreden bent over onze hulp bij het schrijven van een nieuwsbrief. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of een afspraak maken om een keer een kop koffie te drinken. Graag komen we bij u langs – waar ook in Nederland – om de mogelijkheden te bespreken!

Abonneren op onze nieuwsbrief

Uiteraard bieden we bij Xozo Communicatie zelf ook een nieuwsbrief aan. We houden u daarmee graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rond het schrijven van teksten, communicatie en mediabeleid. Ook bieden we regelmatig workshops en trainingen aan, waarover we u graag informeren. Eén keer in de twee maanden verstuurt Xozo Communicatie een nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in.

Foto's © depositphotos.com/biitli/BrianAJackson.