Portfolio

Xozo Communicatie heeft meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van journalistiek, teksten schrijven, media en communicatie. We zijn actief geweest in talloze sectoren, van de financiële wereld en de gezondheidszorg tot internet, reizen en cultuur. Hieronder staat een selectie van recente projecten die door Xozo Communicatie zijn voltooid, plus een overzicht van werkzaamheden en het schrijven van teksten in dienst van andere bedrijven.

Klanten en projecten van Xozo Communicatie

Stichting CPNB

CPNBInterim persvoorlichter en communicatieadviseur bij de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) in Amsterdam, onder meer ten behoeve van 2016 Jaar van het Boek, de Verkiezing van het Belangrijkste Boek van Nederland en de campagne Nederland Leest in november 2016.

 

 

Gemeente Amsterdam

Gemeente AmsterdamVoor de gemeente Amsterdam hebben we een serie interviews gehouden ten behoeve van de nieuwe ‘Aanpak eenzaamheid’ in de stad. De interviews zijn in februari 2017 verschenen in de Snapshot Aanpak eenzaamheid Amsterdam, het eerste resultaat van een verkenning van de problematiek. Download hier de Snapshot Aanpak eenzaamheid Amsterdam

Gemeente Aalsmeer

Gemeente AalsmeerRedactionele werkzaamheden voor de afdeling communicatie van de gemeente Aalsmeer, waaronder interviews. Hier is een voorbeeldartikel te bekijken, dat verschenen is in De Nieuwe Meerbode op 10 november 2016: Bieb moet plek worden waar mensen elkaar ontmoeten

Gemeente Amstelveen

Gemeente AmstelveenGrote campagne van de gemeente Amstelveen in de zomer van 2016 omtrent de bekendmaking van voorzieningen voor ouderen. Interviews met senioren voor magazine en teksten schrijven voor website, folder en advertentie. Redactie en teksten van speciale Ouderenkrant die in december 2016 is verspreid. Download hier deze Ouderenkrant

Rijksmuseum

RijksmuseumAdvies over mediabeleid, het schrijven van persberichten, PR-strategie voor internet en sociale media en SEO-strategie voor het Rijksmuseum in Amsterdam, in de winter van 2017.

 

Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden, LeidenRedactionele werkzaamheden en schrijven van persberichten en fact sheets voor de afdeling marketing en communicatie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Onder meer voor de tentoonstelling ‘Koninginnen van de Nijl’ van 18 november 2016 tot en met 17 april 2017.

Joods Cultureel Kwartier

Joods Historisch MuseumRedactionele werkzaamheden en schrijven van persberichten voor de afdeling marketing en communicatie van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam, voor onder meer het Joods Historisch Museum en het Nationaal Holocaust Museum. Eindredactie en tekstredactie van JCK Magazine. Advies over mediabeleid en internet- en SEO-strategie.

Kuijs Reinder Kakes

Kuijs Reinder Kakes verzekerenSchrijven van maandelijkse nieuwsbrief in 2017 met actuele onderwerpen rond verzekeren en hypotheken voor Kuijs Reinder Kakes Verzekeren. Betreft een nieuwsbrief voor particuliere (en potentiële) klanten. Hier staat een voorbeeld van een nieuwsbrief. Kuijs Reinder Kakes geeft onafhankelijk advies over verzekeren en heeft vijf vestigingen in Noord-Holland.

Uitgeverij Elmar

Uitgeverij ElmarCommunicatieadvies en schrijven van persberichten voor de afdeling marketing en communicatie van Uitgeverij Elmar in Delft, gespecialiseerd in reis- en wandelgidsen en boeken op het gebied van mens en maatschappij, gezondheid, lifestyle, sport en spel. Download hier als voorbeeld het persbericht over het boek Het ABC van Erven & Nalaten uit oktober 2016.

 

 

Vernet Verzuimnetwerk

Vernet VerzuimnetwerkVoor Vernet Verzuimnetwerk in Amsterdam heeft Xozo Communicatie advies uitgebracht over het schrijven en versturen van persberichten. Ook hebben we in 2015 een serie interviews en eindredactionele werkzaamheden verricht ten behoeve van de Inspiratiegids. In deze gids van Vernet vertellen personeelsadviseurs en managers human resources van ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen voor geestelijke en lichamelijke zorg hoe ze het verzuim onder het personeel laag weten te houden. In 2016 hebben we de tekst verzorgd van het tweede deel van de Inspiratiegids: Vernet Inspiratiegids 2016. Hierin delen bestuursleden, leidinggevenden, OR-leden en HR- en verzuimmanagers hun ervaringen om het verzuim in de zorgsector laag te houden.

Heemtuin Sloterpark

Heemtuin Sloterpark JubileumboekHeemtuin Sloterpark in Amsterdam vierde in september 2015 zijn 40-jarig jubileum. Een onderdeel van de festiviteiten was de uitgave van een jubileumboek over de geschiedenis, het heden en de toekomst van dit bijzondere natuurgebied. Xozo Communicatie verzorgde de eindredactie van het boek en bracht advies uit over het versturen van een persbericht.

 

Wereldreizigersclub

WereldreizigersclubXozo Communicatie verzorgt de content en redactie van de website van de Wereldreizigersclub, een onafhankelijke Nederlandstalige site die gericht is op reizen, vakantie, recreatie en toerisme. Op de website kunnen reizigers terecht voor het laatste reisnieuws, reisverhalen en informatie, tips en verstrooiing over alle aspecten van het reizen. De site bevat ruim 4000 pagina’s en artikelen en heeft anno 2018 ruim 60.000 unieke bezoekers en 100.000 page views per maand (gegevens van Google Analytics).