Workshop persbericht schrijven

Workshop persbericht schrijvenHet schrijven van een goed persbericht is niet iets dat je even snel kunt afhandelen. Een persbericht moet helder en duidelijk zijn en alle essentiële informatie bevatten. Bovendien moet een persbericht sprankelend overkomen en verleiden, want u wilt natuurlijk dat de ontvanger ook iets met uw boodschap doet.

Verder is de timing belangrijk. Journalisten en redacties ontvangen elke dag honderden – zo niet duizenden – persberichten. De meeste berichten verdwijnen dus in de prullenbak. Dat is onvermijdelijk, de media moeten een keuze maken en kunnen niet alles klakkeloos overnemen of oppakken wat in de inbox verschijnt. Het is dus belangrijk dat u zich onderscheidt met uw persbericht, qua inhoud en stijl.

Tips en trucs bij het schrijven van een persbericht

Het schrijven van een goed persbericht vereist bepaalde vaardigheden, waar we u graag bij helpen. Xozo Communicatie kan een persbericht voor u schrijven, maar kan u ook helpen met tips en trucs. Door onze jarenlange ervaring in de journalistiek en de mediawereld kennen we de kneepjes van het vak en kunnen we adviezen geven over de do’s en don’ts.

Enkele keren per jaar organiseren we daarom een workshop persbericht schrijven, waarbij we u op weg helpen om uw boodschap op een heldere en creatieve manier te verspreiden. In een middag vertellen we u alles over een stappenplan dat u kunt hanteren bij het schrijven van een persbericht.

We geven u voorbeelden van een goed en slecht persbericht en we laten u zelf een kort persbericht schrijven, dat met de deelnemers van de workshop gezamenlijk wordt besproken. Soms is een gastspreker aanwezig uit de wereld van persvoorlichting, communicatie, public relations of marketing die zijn of haar ervaringen deelt met het schrijven van een persbericht.

Inschrijven voor een workshop persbericht schrijven

De volgende workshop persbericht schrijven vindt plaats op donderdag 26 januari 2017 in het kantoor van Xozo Communicatie aan de Singel 146 in Amsterdam (op loopafstand van het Centraal Station). De workshop is bedoeld voor werknemers van bedrijven en organisaties die zich (willen) bezighouden met communicatie en persvoorlichting en zelfstandige communicatieprofessionals.

De workshop vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in een kleine intieme setting voor een groep van maximaal 8 deelnemers (vol=vol). De kosten bedragen € 24,95 per deelnemer (inclusief een hand-out, koffie of thee en een borrel na afloop).

U kunt zich inschrijven door het invullen van onderstaand formulier. Na uw aanmelding krijgt u een e-mail met het verzoek het verschuldigde bedrag over te maken. Daarna ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving en een factuur. Mocht de workshop vol zitten, dan laten we u dat direct weten (dat vermelden we ook meteen op onze website).

Individuele workshop persbericht schrijven

Mocht u niet kunnen op de aangegeven datum, dan kunt u zich ook aanmelden voor een individuele workshop persbericht schrijven. Deze privé workshop duurt twee uur, en is bedoeld voor één tot vier personen. De kosten bedragen € 100 per persoon (exclusief btw). De workshop kan plaatsvinden in het kantoor van Xozo Communicatie aan de Singel 146, maar we kunnen desgewenst ook naar u toe komen. Voor een locatie buiten Amsterdam komen er daarvoor nog wel reiskosten bij. Voor het aanvragen van een individuele workshop persbericht schrijven kunt u een reactie achterlaten via het contactformulier.

Aanmelden workshop persbericht schrijven